Ракетний удар
03.04.2024 17:13

Українців попередили про можливу загрозу авіаційних нападів з боку Білорусі. Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш наголосив на необхідності бути готовими до різного розвитку подій, передає sud.ua.

В ефірі телемарафону він зазначив, що вже були випадки, коли білоруський режим дозволяв використовувати свою територію для російських військ під час вторгнення в Україну. Тому він підкреслив, що загроза авіаційного застосування з їхнього боку є реальною.

Євлаш пояснив, що російська авіація може швидко переміщатися на великі відстані та використовувати білоруські аеродроми для навчань.
«Тому звичайно загрозу Білорусь несе і в тому числі різного типу. Як ракетних, так і бомбових ударів. Тому ми готові до різного розвитку подій, ми слідкуємо за переміщенням літаків, їх зльотами, використовуємо наші розвіддані та партнерів», - наголосив речник Повітряних сил.

Нагадаємо, у вівторок, 2 квітня, розпочалися військові навчання в прикордонних областях Білорусі, які межують з Україною, Литвою та Польщею.

Зазначимо, що диктатор Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в країні продовжується підготовка до війни, але Білорусь "не хоче воювати", втім готується до цього.