Японія
05.04.2024 12:47

Влада Японії розширила санкції проти Росії, заборонивши постачання в країну 164 видів товарів, у тому числі автомобільного моторного масла, літієвих акумуляторів, пластмас та сталевих виробів. Про це йдеться у повідомленні Мінекономіки країни, передає The Moscow Times.

Також Японія розширила імпортні санкції, включивши до них нетехнічні алмази російського походження. Експортні обмеження набудуть чинності 17 квітня, конкретизувати списки заборонених до постачання до Росії товарів Мінекономіки країни планує до 10 квітня. У той же час, заборона на імпорт алмазів почне діяти з 10 травня.

Зазначається, що раніше уряд Японії заборонив експортувати до Росії фрезерні та токарні верстати з числовим програмним керуванням, а також запчастини та деталі для машин.

Минулого року Японія обмежила постачання на російський ринок автомобілів з двигунами понад 1,9 л, гібридних машин та електрокарів. Під обмеження також потрапили яхти, поїзди, вироби із металів, скла та тканини.

До цього Токіо заборонив ввезення до Росії вакцин, медобладнання, роботів та продукції, «пов'язаної з посиленням російського військового потенціалу».

Нагадаємо, Японія схвалила нові санкції проти фізосіб і компаній, причетних до агресії РФ проти України.