Біженці
06.04.2024 19:03

У Німеччині через проблеми з житлом нові прибульці змушені будуть тимчасово проживати у різних типах приміщень, таких як ангари, гуртожитки, контейнери або навіть спортзали, і це може статися не лише у великих містах, повідомляє uahelp.wiki.

Як зазначає sud.ua, в Німеччині у столиці та у семи федеральних землях були відкриті прийомні пункти для біженців з України. Серед них - найбільший пункт первинного прийому у Берліні на колишньому аеропорті Tegel. Тут біженців розподіляють на розселення по всій країні. Щоб потрапити всередину, необхідно скористатися спеціальним автобусом, оскільки територія центру закрита. У Карлсруе та Месштеттен також пропонуються проживання та подальший розподіл у інші федеральні землі.

У таборах приймають всіх, включно з тими, хто прибуває своїм авто.

Умови для біженців у всіх таборах практично однакові, але українцям краще обирати місця, до яких найзручніше дістатися. Важливо зазначити, що зміна прийомних пунктів після реєстрації неможлива, тому варто обдумати свій вибір уважно.

Варто відзначити, що усі прийомні пункти функціонують у цілодобовому режимі.

Раніше повідомлялося, що мовний бар'єр залишається основною перешкодою для більшості українців у пошуку роботи за кордоном. У Німеччині вирішили прискорити інтеграцію українських біженців на ринок праці.