Окупант
09.04.2024 13:26

Російський окупант імітував відрубування пальців, бив та принижував місцевих мешканців колишньої тимчасово окупованої території Миколаївської області. Він жорстоко поводився із цивільними під час окупації Баштанщини, повідомляє офіційний Телеграм-канал Департаменту кіберполіції CyberpoliceUA.

Зазначається, що миколаївські правоохоронці ідентифікували 28-річного військовослужбовця 205-ї окремої мотострілецької козачої бригади РФ, який на момент злочину перебував на посаді механіка- водія із місцем постійної дислокації у місто Будьонновськ Ставропольського краю.

"Кіберполіцейські виявили відео з військовослужбовцями РФ на окупованій в той час території Миколаївської області, та ідентифікували особу росіянина, який незаконно ув’язнив трьох місцевих мешканців і застосовував до них фізичне й психологічне насильство. Зокрема, підозрюваний імітував відрубування пальців, принижував честь і гідність, створював нелюдські умови утримання чоловіків з метою отримання відомостей про осіб, які чинили опір окупантам. У ході слідства встановлено, що злочин стався на початку жовтня 2022 року в одному із сіл Широківської громади Баштанського району", - йдеться у повідомленні.

Нині за процесуального керівництва прокуратури слідчі відділу розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту слідчого управління заочно повідомили окупанту про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням (ч. 1 ст. 438 ККУ), що карається позбавленням волі на строк до 12 років.

Наразі слідчі готують матеріали для оголошення підозрюваного у міжнародний розшук та для застосування процедури спеціального досудового розслідування, які дозволять суду ухвалити вирок за відсутності обвинуваченого.

Триває досудове розслідування.

Раніше повідомлялося, що російські силовики змусили мешканця окупованої території України співати пісню Шамана «Я русский» та вибачатися за підтримку України.

Також ми писали, що окупанти катують українців струмом та голодом.