ЗАЕС
09.04.2024 14:50

МАГАТЕ отримало інформацію від ЗАЕС про сьогоднішню атаку безпілотника на навчальний центр ЗАЕС, що знаходиться поруч з майданчиком. Про це повідомляє МАГАТЕ у Х.

Скрин


"Вибух, про який повідомляється, відповідає спостереженням команди МАГАТЕ. Цього разу прямої загрози ядерній безпеці не було, але останній інцидент ще раз підкреслює надзвичайно серйозну ситуацію", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що на території Запорізької атомної електростанції 7 квітня впали три дрони. Вони уразили обладнання для спостереження та зв'язку на даху реактора шостого енергоблока та військовий автомобіль.

Як повідомляє ТСН, представник ГУР МОУ Андрій Юсов наголосив, що Україна не причетна до жодних збройних провокацій на окупованій Запорізькій атомній електростанції. За його словами, імітаційні удари РФ по території станції є постійною практикою окупантів.

"Держава-агресорка вкотре наражає на небезпеку ядерний об'єкт, цивільне населення та навколишнє середовище всієї Європи. Російські удари, зокрема, імітаційні, по території української атомної станції, як і розміщення там військ та озброєння, мінування об'єктів ЗАЕС давно вже є відомою та постійною злочинною практикою окупантів", - прокоментував Юсов.

Андрій Юсов також наголосив, що Росія повинна вивести війська з у сіх об'єктів ЗАЕС.

Раніше повідомлялося, що окупанти заборонили МАГАТЕ перевірити реакторні зали ЗАЕС.

Російська Федерація перетворила захоплене місто Енергодар на військову базу.