Війна в Україні
15.04.2024 09:19

Українські військові активно проводять бойові операції по всій фронтовій лінії. Залізничні війська України зробили просування поблизу Кремінної та Новомихайлівки.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

14 квітня українські сили підтвердили, що вони продовжують відступати до півдня від селища Кремінна. Опубліковані геолокаційні кадри демонструють, що війська України продовжують просуватися на схід від Білогорівки. Російський блогер загалом підтвердив, що російські війська недавно здійснили незначне просування на схід від Тернівських околиць, але ISW не отримав візуального підтвердження.

Позиційні бої тривали 14 квітня на північний схід від Бахмута. Бойові дії були ведені в регіоні Верхньокам'янського, Віймок, Спірного, Веселого та Роздолівки.

Російські війська зазначили просування на схід від Часового Яру і продовжують наступальні дії у цьому районі. За геолокаційними кадрами, окупанти продовжують рух на північний схід від Каналу (схід Часового Яру) і вздовж бурелому на південний схід. Бійки відбулися біля Нового мікрорайону на південному сході Часового Яру, біля Богданівки, на південний схід від Часового Яру біля Кліщіївки, Андріївки та Нью Йорка.

Речник Українського угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин повідомив, що російські війська проводять штурм Часів Яру та суміжних районів за допомогою невеликих штурмових груп "майже 24 години на добу". Активні бої також тривають на напрямках Бахмутського і Авдіївського.

Російські війська нещодавно здійснили просування на захід від Авдіївки в рамках продовження своїх наступальних дій у цьому районі 14 квітня. Геолокаційні кадри показують, що російські сили останнім часом просунулися на схід від Новобахмутівки. Зустрічі були на території Новобахмутівки, Новокалинового, Бердичів, Семенівки, Уманського, Тоненького, Первомайського, Водяного та Невельського.

Українські сили останнім часом змогли відновити свої позиції на південний захід від Донецька у контексті продовження позиційних боїв у цьому районі. За геолокаційними кадрами, опублікованими 13 квітня, українські війська трохи продовжили вперед себе вздовж вулиці Тімірязєва на південному заході Новомихайлівки. Позиційні бої також тривають на заході від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки.

14 квітня тривають позиційні бої в районі кордону Донецько-Запорізької областей, зокрема в районах Старомайрське та Урожайне. Речниця Південного оперативного командування Наталія Гуменюк повідомила, що російські сили на півдні України проводять ротацію підрозділів і зміщуються на схід в район Великої Новосілки. Гуменюк також сказала, що українські сили спостерігають збільшення числа російських штурмів поблизу Великої Новосілки та менше поблизу Роботиного.

14 квітня були бої поблизу Роботиного, на північний захід від Вербового в Запорізькій області та на лівому березі Херсонської області, зокрема під Кринками.

Нагадаємо, російська окупаційна армія в останні місяці почала обстрілювати Харків та інші населені пункти цього регіону керованими авіаційними бомбами. Влада Харківщини навіть була змушена оголосити евакуацію в кількох населених пунктах.