КАБ
15.04.2024 09:38

За 2 тижні квітня авіація російських окупаційних військ застосувала по Україні понад 1300 КАБ. Середньодобова кількість застосованих КАБ за другий тиждень квітня – орієнтовно 100 шт.

Основні напрямки ударів: Очеретине, Скучне, Терни, Часів Яр, Куп’янськ і т.д. Очеретине і зовсім стирають з лиця землі, у цій локації найвищий показник застосування КАБ на добу.

Противник продовжує нарощувати компоненту КАБ як єдину максимально ефективну зараз для прориву ліній оборони та розтину укріпрайонів, але інструментів протидії цьому у нас у достатній кількості як не було, так і немає.

Очікувати, що у РОВ з часом виникне дефіцит із КАБ, як свого часу з артилерійськими пострілами – немає сенсу. В даному випадку або робота по носіях, що зараз системним чином неможливо реалізувати, або вплив на інші галузі та сфери РОВ, знищення яких, за збереження домінування КАБів, все-таки послаблять окупантів на землі.

І в даному контексті удари по НПЗ можуть стати одним із таких нелінійних рішень. А тому удари по НПЗ були, є і будуть. Створення дефіциту ПММ у РОВ може бути альтернативним рішенням та серйозним ослабленням потенціалу окупаційних військ.

Нагадаємо, українські військові активно проводять бойові операції по всій фронтовій лінії. Залізничні війська України зробили просування поблизу Кремінної та Новомихайлівки.