Енергетика
15.04.2024 15:45

Українці мають ощадливо користуватися електроенергією, пояснює Центр стратегічних комунікацій.

"Масовані російські атаки весни цього року завдали серйозних збитків українській енергетиці. Знищені або пошкоджені енергогенеруючі потужності. Енергетичну систему України потрібно стабілізувати. Для цього необхідно зменшити дефіцит потужності у пікові години споживання", - йдеться у повідомленні.

У Центрі стратегічних комунікацій зазначили, що тривалий світловий день і переважно сонячна погода сприяють економії енергоспоживання, однак навантаження на енергетику зростає ввечері.

Міненерго шукає рішення, як стабілізувати цю ситуацію, однак наразі необхідна допомога від українців – переносити використання найбільш енергоємних приладів на денні години й намагатися економити ввечері.

"Нам усім слід кожного дня економити електроенергію з 19 до 22 години. І тоді вдасться частково нівелювати наслідки російських спроб зруйнувати українську енергетику", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, є чотири умови, за яких можуть ввести графіки відключення світла в Україні. Енергетики не виключають цього.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.