Літак
17.04.2024 14:38

Сьогодні вранці, 17 квітня, безпілотники ГУР атакували авіаційний завод у російському Татарстані. Ціллю став авіазавод ім. Горбунова у Казані, де ворог виготовляє та ремонтує бомбардувальники Ту-22М та Ту-160М, повідомляє РБК-Україна.

Джерела в спецслужбах розповіли, що вибухи на території авіазаводу ім. Горбунова у Казані пролунали близько 10 години ранку (за Києвом).

Як повідомляють місцеві ЗМІ та користувачі соцмереж, перед вибухами спрацювала сирена повітряної тривоги в районі казанського авіаційного заводу. Одночасно розпочалася евакуація персоналу з території підприємства.

В той самий час Росавіація заявила, що аеропорти Казані, Нижньокамська та Нижнього Новгорода тимчасово не приймають та не відправляють літаки, а в мережі почали поширювати фото та відео вибухів на території заводу, спричинених атакою БПЛА.

Казанське авіаційне виробниче промислове об'єднання імені С. П. Горбунова - це російське авіаційне підприємство, що входить до холдингу КБ Туполєва. На вказаному заводі виробляють та ремонтують російські військові літаки, зокрема стратегічні бомбардувальники Ту-22М та Ту-160М, за допомогою яких Росія здійснює ракетні атаки проти України.

Раніше ми писали, як безпілотники вперше атакували підприємства у Республіці Татарстан у РФ. Вибухи лунали в особливій економічній зоні "Алабуга", де розташовані промислово-виробничі підприємства та знаходяться за понад 1000 кілометрів від кордону з Україною.