Атака на Харківську область
07.05.2024 10:58

Російські окупанти 5 травня скинули на село Моначинівка Харківської області бомбу ФАБ-1500.

Про це начальник слідчого відділу поліції в Харківській області Сергій Болвінов повідомив 6 травня у Facebook.

"Здригнулося все навколо, ніби розпочався землетрус. Одним ударом знищена ціла вулиця. Відчути й побачити таке довелося мешканцям села Моначинівка. По людях та їхніх хатах ворог запустив надпотужну зброю – фугасну авіабомбу, вагою півтори тонни", – написав Болвінов.

За його даними, у цьому прикордонному селі в Куп'янському районі залишилося не більше ніж 100 місцевих і не було жодного військового.

У поліції пояснили, що бомбу ФАБ-1500 росіяни обладнали спеціальним модулем, щоб вона могла планувати в повітрі після запуску з літака.

За словами Болвінова, "озброєння такої потужності проти нас у Харківській області використали вперше".

"Єдине, чого вони змогли досягти, – зруйнували селянам будинки й убили 88-річну жінку. Її тіло діставали з-під завалів після удару", – підсумував поліцейський.

Нагадаємо, у російські школи за сприяння Міністерства оборони РФ почали надходити комікси Олега Роя про російських солдатів, які відзначилися на українському фронті. У «патріотичному» графічному романі розповідаються дитячі історії про начебто «втомлених від пияцтва» українських вояків і «російських героїв», які з ними воюють, включно з командиром, звинуваченим у скоєнні бійні в Бучі.