Евакуація у Сумській області
14.05.2024 08:19

Сумська обласна військова адміністрація оголосила евакуацію міст Білопілля та Ворожба. У громадах розпочалося оповіщення жителів про евакуацію.

Про це повідомила ОВА у Facebook.

“Це не примусова, а завчасна добровільна евакуація з тих населених пунктів, де значно збільшилась кількість обстрілів”, – сказав під час наради Володимир Артюх.

Зазначається, що жителі міст, які бажають евакуюватися, мають повідомити про це старостам або головам громад. Особливу увагу звертається сім’ям з дітьми. Евакуйованих людей розмістять на території області.

В ОВА також додали, що в області триває евакуація мешканців прикордонних громад, які проживають у 5-кілометровій зоні від кордону з Росією. Під евакуацію підпадають жителі 115 населених пунктів, які зазнають щоденних російських обстрілів.

Повідомляється, що з січня по квітень на території області внаслідок російських обстрілів та авіаударів загинуло 40 людей, поранено – 110, зокрема 13 дітей.

Нагадаємо, російські війська 13 березня продовжили здійснювати тактично значущі наступи на північ і північний схід від Харкова. Але, зважаючи на все, в своїх діях вони віддають пріоритет швидкому створенню "буферної зони" вздовж кордону, а не умов для глибшого вторгнення в північну частину області.