Евакуація
14.05.2024 13:33

Триває евакуація з прифронтових районів Харківщини. Правоохоронці вивезли до більш безпечних місць вже 2071 людину, повідомляє поліція Харківської області.

"З питань виїзду з небезпечних районів можна звертатися на «гарячу лінію» за номером телефону 0-800-33-92-91, спецлінію поліції «102» або до найближчих відділень поліції", - йдеться у повідомленні.

евакуаціяевакуаціяевакуаціяевакуація

Правоохоронці розказали, що протягом доби окупанти вбили цивільного чоловіка, ще 11 людей отримали поранення. Слідчі задокументували наслідки воєнних злочинів
військових РФ, які наносили удари по населених пунктах Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів.

13 травня росіяни безупинно гатили по місту Вовчанськ з артилерії, РСЗВ, авіації. Поранені четверо чоловіків та дві жінки. Пошкоджені та зруйновані приватні домоволодіння, житлові будинки, багатоповерхівки, господарчі споруди, гаражі, автомобілі.

Об 11:00 ворог завдав удару КАБами по селищу Веселе. Без постраждалих.

Близько 14:00 внаслідок російського артилерійського обстрілу у селищі Липці поранення отримала цивільна 71-річна жінка. Пошкоджено приватне домоволодіння.

У селищі Коротич внаслідок влучання ракети російських окупантів загинув 38-річний чоловік, ще четверо чоловіків віком 29, 30, 39 та 73 роки отримали поранення. Пошкоджено приміщення виробничого підприємства.

В результаті обстрілу військами рф з РСЗВ касетними боєприпасами у Боровій сталося загоряння лісу.

У селищі Козача Лопань внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено два приватних домоволодіння.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, минулого тижня російські війська розпочали наступ на півночі Харківської області. Їм вдалося окупувати декілька населених пунктів. Наразі бойові дії тривають в районі північних околиць міста Вовчанськ. За словами секретаря РНБО Олександра Литвиненка, у наступі на Харківську область залучено понад 30 тисяч російських загарбників. Генштаб ЗСУ повідомляв, що на Харківському напрямку обстановка складна, проте вона швидко змінюється.