Евакуація
14.05.2024 17:16

Голова Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов прогнозує, що окупанти можуть розпочати новий наступ у напрямку Сумської області. Про це він сказав в інтерв’ю New York Times.

Він очікує, що атаки в Харківській області «триватимуть ще три-чотири дні», після чого очікується, що ворог активізується у напрямку Сумщини. Метою рф на північному сході було посіяти паніку та смуту в регіоні.

«На цей час наше завдання — стабілізувати лінію, а потім почати відкидати їх через кордон», — сказав Буданов.

Глава ГУР вважає, що російські атаки на північному сході мають на меті розтягнути і без того незначні резерви українських солдатів і відвернути їх від боїв деінде.

За його словами, ЗСУ намагаються перекинути війська з інших ділянок лінії фронту, щоб зміцнити оборону на північному сході, але знайти особовий склад було важко.

Зазначимо, що начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюха в ефірі телемарафону сказав, що у Сумській області на тлі інтенсивних обстрілів населених пунктів Білопільської громади, місцевим мешканцям рекомендують евакуюватися із 10-кілометрової зони.

"За пропозицією військового командування, враховуючи інтенсивність обстрілів населених пунктів Білопільської громади було рекомендовано евакуацію в 10-кілометровій зоні. Хоча ще минулого року йшлося про 5-кілометрову зону", - заявив Володимир Артюх.

Відповідаючи на питання, чи 10-кілометрова зона поширюється для всіх територіальних прикордонних громад, Артюх зауважив, що минулого року була оголошена планова евакуація для п'ятикілометрової зони, в яку входило 115 населених пунктів.

"І ми здійснювали цю роботу постійно. На сьогодні понад 12, 5 тисяч населення евакуйовано, з них близько 2000 дітей", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що триває евакуація з прифронтових районів Харківщини.