Російські військові
15.05.2024 10:19

Міністерство оборони Росії примушує своїх громадян і мігрантів до військової служби за допомогою неправдивих можливостей працевлаштування, ймовірно, в рамках зусиль з криптомобілізації.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними ISW, міноборони Росії вербує російських громадян та мігрантів у підконтрольні відомству компанії за фальшивими контрактами з обіцянкою одноразової виплати у розмірі 405 тисяч рублів (близько 4400 доларів США).

Зазначається, що законні російські компанії беруть участь у цій схемі, щоб продемонструвати свою лояльність російському уряду та зберегти своїх нинішніх співробітників, ймовірно, щоб захистити їх від криптомобілізації.

Повідомляється, що російське міністерство оборони негайно відправляє осіб, завербованих за фіктивними контрактами, воювати в Україні. Усі ці фіктивні схеми працевлаштування націлені на громадян Росії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Узбекистану, Індії та Конго.

Нагадаємо, наступ на Харків продовжується, хоча сам прорив російських окупаційних військ на цьому напрямку не став неочікуваним для Збройних сил України. Зокрема це підтверджує те, що росіяни не можуть прорватись до Вовчанська вже четверту добу, хоча у 2022 році захопили цей населений пункт за кілька годин.