Ситуація на фронті
15.05.2024 10:39

Українські військовослужбовці здійснили маневр та перемістилися на більш вигідні позиції на Харківському напрямку. Зокрема, щоб зберегти життя бійців Сил оборони, командування ухвалило рішення про переміщення в районі села Лук’янівка та міста Вовчанськ.

Про це повідомили у прес-службі Генштабу у ніч на середу, 15 травня.

У Генеральному штабі повідомили, що на Харківському напрямку українські захисники відбили 11 ворожих атак. Спроби наступу росіяни сконцентрували на напрямках Глибоке – Липці, Лук’янці – Липці, Борисівка – Нескучне, російське Шебекіно – Вовчанськ.

«На окремих ділянках, в районах Лук’янців та Вовчанська, внаслідок вогневого впливу та штурмових дій противника, для збереження життя наших військовослужбовців та уникнення втрат, підрозділи здійснили маневр та перемістились на більш вигідні позиції. Бої тривають», – повідомили у прес-службі Генштабу.


За даними Генштабу, за час активізації бойових дій росіяни втратили 162 військових. Крім того, ЗСУ знищили та пошкодили 26 одиниць військової техніки окупантів.

Нагадаємо, міністерство оборони Росії примушує своїх громадян і мігрантів до військової служби за допомогою неправдивих можливостей працевлаштування, ймовірно, в рамках зусиль з криптомобілізації.