Мобілізація в Україні
15.05.2024 11:19

Член оборонного комітету Ради Олександр Федієнко повідомив, що чоловіків, які отримали кілька штрафів за ухилення від мобілізації, згодом притягатимуть до кримінальної відповідальності.

Про це він розповів в інтерв'ю "Телеграфу".

Він зазначив, що йдеться про штрафи за ухилення від мобілізації у розмірі близько 25-50 тис. грн.

Федієнко зазначив, що не всі зможуть сплачувати штрафи.

«Згідно з Адміністративним кодексом, після певного штрафу людина може бути притягнута до кримінальної відповідальності", - зазначив він.

Нардеп додав, що спроба оскаржити подібний штраф у суді стане для тих, хто ухиляється для мобілізації, "пострілом у голову".

"Все може бути оскаржено. Те ж рішення ТЦК може бути оскаржене, але все це довгий процес. Не думаю, що ми отримаємо безліч судових справ. Змагатися з державою таким чином - це як стріляти собі в голову або повторити долю тих, хто втопився в Тисі. я не думаю, що буде багато позовів", - додав Федієнко.

Як повідомлялося, від 18 травня всі чоловіки віком від 18 до 60 років мають уточнити свої дані у ТЦК та СП, є можливість це зробити в електронному кабінеті, а також у ЦНАП.

Раніше повідомлялося, що на Сумщині стався жахливий випадок - 55-річний чоловік після візиту до ТЦК опинився у реанімації. Родичі чоловіка з міста Шостки Сумської області звинувачують військових з ТЦК у протиправних діях. Вони стверджують, що чоловіка таємно відвезли з Сум до Харкова, де він два рази втратив свідомість й потрапив до реанімації. Після розголосу в ТЦК заявили, що триває перевірка події.

Також ми писали, що у тернопільському супермаркеті побили чоловіка, їм виявися місцевий житель Орест Паньків. За словами травмованого, до нього підійшли двоє чоловіків, які представилися працівниками ТЦК. Лікарка Надія Гриньків розповіла, що медики констатували у чоловіка закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, множинні переломи. Поліція відкрила кримінальне провадження у справі.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.