Блінкен
15.05.2024 11:38

Мобілізація в Україні дасть змогу відновитися тим захисникам, хто воює вже тривалий час, її проведення – це "складне, але необхідне рішення".

Про це держсекретар США Ентоні Блінкен заявив в Києві під час виступу в Київському політехнічному інституті, трансляцію якого вело "Суспільне" в YouTube.

"Захисники, які мужньо утримують фронт понад два роки, потребують допомоги. Вони потребують відпочинку", – сказав Блінкен.

На думку держсекретаря США, рішення посилити мобілізацію дасть змогу Україні вирішити два завдання: забезпечити армію додатковими військовими для боротьби із силами російських загарбників, а також зміцнити оборону, створити більше підрозділів і вести боротьбу з агресором.

"Зараз наше спільне завдання полягає в тому, щоб забезпечити Україні стійкість і помітну стратегічну перевагу для того, щоб Україна досягала успіху на полі бою не лише сьогодні, а і стримувала атаки й оборонялася від них у майбутньому", – наголосив Блінкен.

Він зазначив, що перебуває в Україні "у критичний момент".

"[Нелегітимний президент країни-окупанта РФ Володимир] Путін посилює черговий наступ на Україну. Найближчі тижні й місяці потребуватимуть багато чого від українців, які вже пожертвували багато чим. Але я приїхав в Україну з посланням: ви не самотні", – сказав держсекретар США.

Як повідомлялося, від 18 травня всі чоловіки віком від 18 до 60 років мають уточнити свої дані у ТЦК та СП, є можливість це зробити в електронному кабінеті, а також у ЦНАП.

Раніше повідомлялося, що на Сумщині стався жахливий випадок - 55-річний чоловік після візиту до ТЦК опинився у реанімації. Родичі чоловіка з міста Шостки Сумської області звинувачують військових з ТЦК у протиправних діях. Вони стверджують, що чоловіка таємно відвезли з Сум до Харкова, де він два рази втратив свідомість й потрапив до реанімації. Після розголосу в ТЦК заявили, що триває перевірка події.

Також ми писали, що у тернопільському супермаркеті побили чоловіка, їм виявися місцевий житель Орест Паньків. За словами травмованого, до нього підійшли двоє чоловіків, які представилися працівниками ТЦК. Лікарка Надія Гриньків розповіла, що медики констатували у чоловіка закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, множинні переломи. Поліція відкрила кримінальне провадження у справі.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.