Зеленський
18.05.2024 14:39

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія не зможе здійснити великий наступ на Київ, як це було у 2022 році, оскільки їй не вистачить для цього сил.

Як пише AFP, за його словами, нині російські війська прагнуть атакувати Харків, хоч і розуміють, що це буде "дуже важко".

"Вони розуміють, що у нас є сили, які будуть боротися довго", - підкреслив голова держави.

Президент запевняє, що ву Росії недостатньо сил для "повномасштабного наступу на столицю, такого, як було на початку вторгнення".

Україна та її західні союзники не повинні демонструвати слабкість, заявив Зеленський і закликав розгорнути дві батареї ЗРК Patriot, щоб захистити небо над Харківською областю.

"Вони як звір... Якщо вони відчують десь слабкість у цьому напрямку, вони будуть тиснути", - наголосив глава держави.

Зазначимо, за даними правоохоронців, з 10 травня поліцейські евакуювали з небезпечних районів Харківщини 2876 громадян.

Нагадаємо, ЗСУ зупинили активне просування росіян по території Харківської області. На деяких напрямках Сили оборони повернули більш вигідне положення, однак стабілізувати лінію фронту поки не вдалося.

У Харківської ОВА зазначили, що росіяни змушені підтягувати резерви, щоб не стих їх наступальний потенціал на Харківському напрямку.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розказав, що Росія розширила зону бойових дій на 70 кілометрів, щоб примусити Україну задіяти бригади з резерву. У Харківській області тривають важкі бої.