Наступ РФ
20.05.2024 08:58

Україна готувалася відбивати майбутній наступ російських військових у Харківській області кількома шляхами. Зокрема на цей напрямок заздалегідь перекидали військові підрозділи, а робилося все це таємно.

Про це повідомляє британський телеканал Sky News. Зазначається, що за кілька днів до початку російського наступу українські підрозділи були перекинуті на одну з ділянок кордону для посилення оборони.

А за день до початку наступу терористів українські військові вже завдавали ударів по російським військам на тимчасово контрольованій росіянами Бєлгородщині. Один з військових розповів виданню, що його підрозділ за день до початку наступу палив на кордоні російські танки.

Інший військовий підтвердив, що Україна перекидала сили, в тому числі з-під Куп'янська, де його бригада тримала оборону. Тобто Україна дійсно намагалася завчасно зібрати сили для протистояння наступу терористів, однак зусиль виявилося недостатньо. І хоча зараз ситуація стабілізувалася, але незрозуміло, як довго ця стабілізація буде тривати.

Нагадаємо, російська армія 19 травня обстріляла село Новоосинове Куп’янського району Харківської області, відомо про 6 загиблих та 28 поранених, серед поранених двоє правоохоронців.