Обстріл
01.06.2024 14:05

В ніч на 1 червня, російські загарбники атакували дві українські гідроелектростанції Наслідки обстріли ліквідовують, повідомляє "Укргідроенерго".

Зафіксовані критичні пошкодження обладнання. Фахівці працюють над ліквідацією наслідків.

"Укргідроенерго" не називає, які ГЕС були атаковані. Проте відомо, що у Запоріжжі зранку 1 червня перекрили рух через дамбу Дніпровської ГЕС. Ця станція була атакована росіянами у березні 2024 року.

Це вже шоста масована атака на теплоелектростанції ДТЕК за 2,5 місяці.

"З початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДТЕК були обстріляні понад 180 разів. За цей період від обстрілів на станціях 51 працівника було поранено, троє енергетиків загинуло", - повідомляє ДТЕК.

У мережі показали, як виглядають наслідки атаки ворога на одну з ТЕС ДТЕК.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня українцям було не до сну. По всій країні лунали сирени тривоги. Вибухи чули у Запорізькій та Закарпатській обл., на Київщині, Хмельниччині, Дніпропетровщині, Вінниччині, Івано-Франківщині, Львівщині, Харківщини.

На Вінниччині через падіння уламків «шахеда» сталася пожежа на обʼєкті критичної інфраструктури. Російські терористи атакували енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області. Є постраждалі.

У Запоріжжі після нічної атаки РФ тимчасово перекрито рух Дніпровською ГЕС. Шість крилатих ракет влучили у три обʼєкти критичної інфраструктури у Львівській області. Є руйнування.

Російські терористи атакували базу відпочинку на Харківщині, поранені діти та вагітна жінка.

Усього ворог випустив 53 ракети різних типів та 47 ударних БпЛА.