Микола Олещук
07.06.2024 10:38

Силами та засобами протиповітряної оборони при відбитті ворожої комбінованої атаки цієї ночі були збиті усі крилаті ракети російських окупантів та майже пів сотні "Шахедів".

Про це повідомляє командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

Зазначається, що загалом противник застосував під час цієї атаки 5 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 та 53 ударні БпЛА "Shahed-131/136".

Особливість атаки

Олещук уточнив, що окупанти били зі стратегічної авіації Ту-95МС по об'єктах критичної інфраструктури України. Пуски ракет були здійснені бомбардувальниками з повітряного простору Саратовської області (РФ).

А дрони-камікадзе противник запускав із районів Приморсько-Ахтарська, Єйська та Курська (РФ), а також з мису Чауда в окупованому Криму.

Робота ППО

"В результаті протиповітряного бою збито 48 ударних БпЛА та 5 крилатих ракет Х-101/Х-555 у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Одеській, Харківській, Київській та Хмельницькій областях", - йдеться в заяві генерала.

Олещук додав, що відбивали повітряний напад мобільні вогневі групи Сил оборони України, винищувальна авіація, підрозділи зенітних ракетних військ та радіоелектронної боротьби Повітряних Сил.

Нагадаємо, російські окупанти будуть зосереджувати сили на східному фланзі російсько-українського фронту. Названо три напрямки можливого наступу з боку загарбників.