Яка ситуація на фронті
12.06.2024 11:38

Збройні сили України відновили втрачені раніше позиції у напрямку Липців Харківської області. Тривають бої у Вовчанську.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

"Українські сили нещодавно відновили втрачені позиції в напрямку Липців (на північ від Харкова) на тлі тривалих боїв на півночі Харківської області 11 червня", — зазначили в Інституті.

Аналітики наголосили, що геолокаційні кадри, опубліковані 10 червня, показують, що українські сили відновили позиції вздовж дороги O-212553 Липці-Харків на південний схід від Глибокого.

"Міноборони Росії та кілька російських військкорів стверджували, що українські сили контратакують у напрямку Липців, зокрема поблизу Глибокого, що узгоджується з наявними геолокаційними доказами", — зауважили у ISW.

До того ж фахівці додали, що російські та українські джерела також повідомляли про продовження бойових дій у Вовчанську, зокрема в районі Вовчанського агрегатного заводу, а також біля Тихого та Вовчанських Хуторів (обидва на схід від Вовчанська).

Нагадаємо, у Київській області внаслідок російської атаки ракетами та БПЛА вночі проти середи, 12 червня, поранено одну людину. На двох об'єктах виникли пожежі.