Суд
12.06.2024 15:38

На Рівненщині чоловік, який є учасником бойових дій і раніше судимий за самовільне залишення служби, отримав покарання за ухилення від мобілізації. Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура

.

У травні 2023 року він отримав повістку і пройшов обстеження та медичний огляд. Втім, у визначений строк до ТЦК чоловік не з’явився. В суді він сказав, що у нього хвора матір і служити він не хоче.

При цьому встановлено, що законних підстав для відстрочки по догляду чи хворобі родичів в обвинуваченого не було, оскільки групи інвалідності матір не має.

Дубенський міськрайонний суд підтримав позицію прокурора, визнав чоловіка винним в ухиленні від мобілізації та призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Сторона захисту оскаржила вказане рішення до апеляційного суду, просила скасувати вирок суду першої інстанції та призначити обвинуваченому іспитовий термін. Втім, Рівненський апеляційний суд залишив вирок без змін.

Раніше повідомлялося, що в Україні запрацював офіційний сайт із пошуку вакансій в армії.

Нагадаємо, в Україні розпочали проєкт рекрутингу до Збройних сил. Кожен охочий зможе обрати певний підрозділ і почати служити на конкретній посаді.

Зазначимо, нещодавно в інтернеті було опубліковано відео, у якому стверджується, що у Одесі військовослужбовці затримали громадянина для примусової доставки до ТЦК та СП. Одеський обласний ТЦК та СП Facebook дав пояснення у Facebook.

Раніше повідомлялося, що Оболонський районний суд Києва призначив максимальне покарання військовозобов'язаному, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Ми писали, що у Харкові невідомий хотів підпалити будинок Київського районного ТЦК.

Також повідомлялось, що в одному із закарпатських ТЦК помер чоловік, який перебував на військовому обліку.