Буданов
15.06.2024 08:23

Супутникові знімки підтверджують, що в ніч на 14 червня українські безпілотники завдали масованого удару по аеродрому Морозовськ у Ростовській області РФ. Про це повідомляє The Warzone.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов повідомив виданню, що українські оборонні та розвідувальні підрозділи використали щонайменше 70 безпілотників для атаки на авіабазу, яка знаходиться за 240 кілометрів від лінії фронту.

Аеродром у Ростовській області є базою для десятків винищувачів-бомбардувальників Су-34, які були ключовою зброєю у війні, та служить передовою оперативною базою для винищувачів Су-27.

Снимок

Супутникові знімки, отримані The War Zone, підтверджують, що авіабаза в глибині Росії була атакована. (Фото: PLANET LABS INC.)

Водночас, зазначає видання, хоча атака, схоже, завдала певної шкоди, її повна міра наразі незрозуміла.

На отриманих знімках від Planet Labs видно пошкодження покриття ангару, що розташований на пероні технічного обслуговування, а всередині видніються два винищувачі-бомбардувальники Су-34. Літаки, ймовірно, зазнали певних пошкоджень. Цей ангар, вірогідно, був головною мішенню для українських безпілотників.

Фото

Два російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 перебували в накритому тканиною укритті, яке, схоже, було пошкоджене в результаті масованої атаки українських безпілотників. (Фото: PLANET LABS INC.)

На невеликій відстані від ангару, на пероні видніється невеликий кратер і сліди пожежі.

Зазначається, що важко сказати, чи був пошкоджений якийсь борт, але саме тут зазвичай паркуються кілька реактивних літаків.

Фото

На цих знімках до (внизу) і після видно пошкодження перону на аеродромі в Морозовську, спричинені українськими безпілотниками. (Фото: PLANET LABS INC.)

Видання також зазначає, що помітні на знімку в п'ятницю, 14 червня, ушкодження, відсутні на знімку аеродрому, зробленому 6 червня.

Фото

Фото від 6 червня (PLANET LABS INC.)

Фото

Фото від 14 червня (PLANET LABS INC.)

Ширший порівняльний вигляд авіабази пропонує ще один контраст між знімками 6 і 14 червня.

Російські джерела визнали факт атаки на аеродром, але розійшлися в оцінках.

Раніше повідомлялося, що майже 90 безпілотників атакували три регіони Росії.