Обстріл
17.06.2024 16:29

На Харківщині під обстріл російських загарбників потрапила бригада медиків екстреної служби допомоги. Внаслідок удару постраждала вагітна жінка, дитина та чоловік. Про це повідомляє пресслужба МОЗ у Facebook.

Швидка прибула на виклик до 17-річної дівчини, коли село атакували. В момент атаки медики проводили огляд в приміщенні, тому змогли вберегтися.

"На жаль, не обійшлося без постраждалих серед цивільних. Поранень зазнали вагітна жінка, дитина та чоловік", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляють у МОЗ, попри значні пошкодження реанімобіля, медики змогли евакуювати постраждалих, зараз їм надається вся необхідна допомога.

"Також нагадуємо, від початку війни країна-терорист знищила 261, захопила 125 та пошкодила 166 автівок екстреної медичної допомоги", - нагадали в Міністерстві охорони здоров'я.

Зазначимо, після початку масштабного вторгнення в Україну російські війська почали застосовувати тактику обстрілу рятувальних підрозділів. Під удари потрапляють частини ДСНС у Донецькій, Харківській, Запорізькій та Херсонській областях. Окупанти також використовують тактику повторних ударів. Вони спеціально повторно атакують обстріляні кілька хвилин тому об'єкти, коли туди прибувають поліція і рятувальники.

Раніше повідомлялося, що російські терористи вдарили по Полтавському району та влучили у цивільну інфраструктуру. Внаслідок атаки є постраждалі. Людей шукають під завалами.