Сумська область
19.06.2024 13:06

Ворог продовжує системно обстрілювати Сумщину. З початку року в області загинув 51 житель Сумщини. 162 людей було поранено, в тому числі 13 дітей. Про це повідомив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх в ефірі національного марафону «Єдині новини».

Очільник області нагадав, що ще в липні минулого року на Сумщині була оголошена евакуація – з населених пунктів 5-кілометрової зони – із 115 населених пунктів.

Він зазначив, що на сьогодні 28 населених пунктів повністю залишило населення. Управління цих та інших населених пунктів 5-кілометрової зони здійснюють ЗСУ.

«Евакуація продовжується. Сьогодні також вона проходить у Великій Писарівці та Середино-Буді (у цих населених пунктах була оголошена примусова евакуація родин з дітьми). Також було прийняте рішення щодо евакуації мешканців Білопілля та Ворожби, з цих населених пунктів було переміщено в безпечні місця на Сумщині та в інші регіони 1800 осіб, в тому числі більше 200 дітей, – розповів начальник Сумської ОВА. – Сьогодні Сумщині допомагає фактично вся країна».

Нагадаємо, глава Чечні Рамзан Кадиров похвалився, що його бойовики підрозділу "Ахмат" нібито захопили прикордонне село Рижівка в Сумській області. Він опублікував відеоролик, де його бойовики нібито показують таблички "Рижівська бібліотека" і "Рижівська сільська рада".