Микола Тищенко
25.06.2024 14:42

Нещодавно у Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата протиправно позбавила волі колишнього бійця Збройних сил України (ЗСУ). Останньому також потім були завдані тілесні ушкодження.

Сьогодні ж, 25 червня, стало відомо про те, що депутату повідомили про підозру. Як розповідав Офіс генерального прокурора, також було погоджено клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як пише РБК-Україна, з посиланням на радницю з комунікацій Державного бюро розслідувань (ДБР) Тетяну Сап'ян, мова йде про народного депутата України Миколу Тищенко. Ймовірно вже сьогодні або ж завтра йому оберуть запобіжний захід.

За словами Сап'ян, слідство також не виключає, що під час досудового розслідування можуть з'ясуватись й інші обставини та факти. Зокрема Тищенку можуть бути оголошені додаткові підозри.

ОНОВЛЕННЯ о 14.42. Народний депутат Микола Тищенко приїхав до Печерського суду Києва, де на 14:00 заплановано засідання щодо обрання йому запобіжного заходу.


Як пише "Политика страны", перед початком судового засідання Тищенко прокоментував вручення йому підозри.

Нардеп заявив, що не може коментувати причини свого приїзду до Дніпра і сам конфлікт із військовим, оскільки це є предметом досудового розслідування.

«Я займаюся боротьбою з корупцією. Ви знаєте, що я політичний ревізор, я за простих людей, тож проти мене розгорнули масштабну інформаційну компанію. Те, що сталося у Дніпрі, вже сталося. І я хочу, щоб усім подіям суд дав оцінку, без тиску правоохоронців, політиків суд має дати оцінку тому, що сталося у Дніпрі», - заявив Тищенко.

Він додав, що виконає та погодиться з будь-яким рішенням суду.

При цьому депутат відмовився коментувати той факт, що він під час слідчих дій розбив телефон, бо йде слідство.

Українці вже давно сумніваються в адекватності Тищенка. Чого варті лише його спроби виступати з публічними привітаннями. Так , у День Української Державності, 28 липня, Тищенко опублікував привітання з Днем Незалежності. Видалив та виправив лише після шквалу коментарів під дописом. Але повторив фурор вже на Різдво – виклав на сторінці вірш-привітання зі словами «Христос Воскрес». А на роковини аварії на Чорнобильській АЕС назвав цю катастрофу святом. Окрему увагу завжди привертали бійки за участю Тищенка.