Українці
25.06.2024 15:06

Японія послабила візові вимоги для українців, повідомляє посольство Японії в Україні.

«Це ще один крок для подальшого розвитку двосторонніх відносин між Україною і Японією, у тому числі сприяння культурному обміну, комерційним відносинам між країнами і підтримці зусиль з відбудови України», — йдеться в повідомленні.

Як зазначає sud.ua, у відомстві поки не уточнили деталі, однак у лютому 2024 року посольство анонсувало зміни для короткострокового перебування громадян України в Японії.

Серед змін:

штатні працівники українських компаній, які беруть участь у проєктах співпраці між Японією й Україною, мають право отримати багаторазову короткострокову візу для ділових цілей. Також пом’якшено вимогу наявності історії поїздок до Японії;

родичі евакуйованих у Японію українців можуть отримати багаторазову

короткострокову візу для відвідування родичів чи знайомих;

багаторазові візи (дійсні протягом пʼяти років, з дозволеним періодом перебування до 90 днів для кожного візиту) видаватимуться заявникам з високими доходами і членам їхніх сімей.

У посольстві вказували, що послаблення візових вимог покращать умови для бізнесменів і родичів евакуйованих з України, які проживають в Японії.

На сайті посольства наголошується, що відомство поки не надає послуги в Україні. Відтак оформити візу в Україні неможливо. Українці мають право оформити візу в посольствах Японії у сусідніх країнах: Польщі, Словаччині, Угорщині, Румунії та Молдові.

Раніше повідомлялося, що Японія схвалила нові санкції проти фізосіб і компаній, причетних до агресії РФ проти України.