Міна
02.07.2024 16:10

Туреччина, Румунія та Болгарія будуть разом шукати міни у Чорному морі, передає Bloomberg.

Мета - підвищити безпеку судноплавства, особливо під час експорту українського зерна, пише Bloomberg.

Зазначимо, що ініціатива, очолювана Стамбулом, — перша велика спільна акція чорноморських країн з моменту вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року — спрямована на знешкодження мін, що потрапили до моря. внаслідок війни.

Незважаючи на те, що знешкоджуватимуть міни військові кораблі, операція матиме виключно мирний характер. Загрозу усунуть у територіальних водах та економічних зонах країн-учасниць, що має зробити судноплавство безпечнішим.

Нагадаємо, Центр національного спротиву повідомляє, що російські військові у тимчасово окупованій Херсонській області активно мінують сільськогосподарські угіддя з метою втримати окуповані території.

"Вкотре закликаємо громадян України на ТОТ зберігати пильність, зокрема під час пересування автомобільним засобом особливо грунтовими дорогами та закликаємо повідомляти про розміщення та пересування ворога за цим посиланням. Так ми разом зможемо наблизити звільнення окупованої території України і притягнути до відповідальності військових злочинців та посібників терористичної Росії", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що на Херсонщині на російській вибухівці підірвалися рибалки.

Зазначимо, що Словаччина хоче допомагати Україні у сфері розмінування територій. Зокрема, йдеться про відповідну техніку. Словаччина хоче допомагати у навчанні та підготовці персоналу, який обслуговуватиме такі машини.