Штраф
06.07.2024 16:00

Несплата накладеного ТЦК штрафу може призвести до арешту коштів на рахунках боржника, їх списання, а також до арешту майна для його подальшої реалізації, повідомляє Міністерство юстиції.

дані

Зазначається, що якщо особа отримала штраф від ТЦК і стосовно неї відкрито виконавче провадження, вона побачить про себе інформацію в Автоматизованій системі виконавчого провадження (АСВП). Саме в ній здійснюється реєстрація виконавчих документів та фіксуються всі виконавчі дії.

Дізнатися, чи відкриті щодо вас виконавчі провадження, можна безпосередньо через АСВП, не відвідуючи Державну виконавчу службу. Пошук можна здійснити за прізвищем та ім’ям.

Автоматизована система виконавчого провадження — це комп’ютерна програма, що забезпечує збирання, зберігання, облік, пошук, узагальнення, надання відомостей про виконавче провадження, формування Єдиного реєстру боржників та захист від несанкціонованого доступу.

Вільний та безоплатний доступ до інформації автоматизованої системи виконавчого провадження забезпечує Міністерство юстиції України у мережі на своєму офіційному вебсайті за допомогою індивідуального ідентифікатора доступу.

Інформація містить відомості також і про час її розміщення.

Пошук інформації через вебсайт здійснюється за такими параметрами:

  • прізвище, ім’я, по батькові;
  • число, місяць, рік народження боржника - фізичної особи та прізвище, ім’я, по батькові (за його наявності) стягувача - фізичної особи;
  • найменування, ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань для юридичної особи - боржника та стягувача;
  • номер виконавчого провадження.

Нагадаємо, з 1 липня 2024 року в Україні введено низку змін до правил мобілізації, які стосуються бронювання працівників, вручення повісток, виїзду за кордон та студентів.

Крім того, ми писали, що Уряд вніс зміни до порядку відправлення повісток поштою.