Швидка
06.07.2024 08:32

Російські війська атакували з безпілотників село Станіслав Херсонської області. Під ворожий удар потрапив місцевий житель, а також бригада "швидкої", яка приїхала надавати йому медичну допомогу, повідомляє глава Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

"Ворог скинув вибухівку з дрона на місцевого жителя, який перебував в авто. 74-річний чоловік отримав вибухову та черепно-мозкову травми, а також контузію", - повідомив Прокудін.

Окрім того, за його словами, бригада "екстренки", яка прибула для надання допомоги постраждалому, потрапила під повторний удар російського безпілотника.

Травми середньої тяжкості отримала фельдшер. Їй надали допомогу на місці. Також внаслідок ворожої атаки понівечено автомобіль медпрацівників.

Крім того, повідомляється, що окупанти забрали життя ще однієї людини на Херсонщині. Армія РФ з артилерії обстріляла Хрещенівку Бериславського району.

"Важкі травми отримала місцева жителька 1989 року народження. Її серце зупинилось у лікарні. Мої співчуття рідним та близьким загиблої…Також у стані середньої тяжкості шпиталізували ще одну потерпілу. Жінка, 32 років, отримала мінно-вибухову травму, а також перелом ноги та поранення стегна", - повідомив Олександр Прокудін.

Зазначимо, після початку масштабного вторгнення в Україну російські війська почали застосовувати тактику обстрілу рятувальних підрозділів. Під удари потрапляють частини ДСНС у Донецькій, Харківській, Запорізькій та Херсонській областях. Окупанти також використовують тактику повторних ударів. Вони спеціально повторно атакують обстріляні кілька хвилин тому об'єкти, коли туди прибувають поліція і рятувальники.

Раніше повідомлялося, що у Гуляйполі Запорізької області окупанти цілили FPV-дроном по евакуаційному автомобілю поліції, а у Житомирській та Харківській областях загинули енергетики.