світло
06.07.2024 13:54

Сьогодні, 6 липня, графіки відключення електроенергії в Україні не будуть діяти до 16:00. Отже, українці зможуть користуватися електроенергією на годину довше. Про це повідомляє Telegram-канал ДТЕК.

"За вказівкою "Укренерго" графіки відключень не будуть застосовуватися до 16:00 через зменшення споживання у вихідний день і збільшення вироблення сонячних електростанцій", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше "Укренерго" оголосили, що графіки відключень не будуть діяти з 10:00 до 15:00.

Енергетичний терор Росії призвів до віялових відключень електроенергії в Україні для промислових та побутових споживачів. Нагадаємо, за даними Міжнародного валютного фонду, ситуація має стабілізуватися до 2026 року.

Цього року, за прогнозами експертів, українці зіткнуться з дефіцитом електроенергії на рівні 10% в середньому по країні. Під час пікових навантажень цей показник може зрости до 30%, але не більше.

Зі зростанням дефіциту електроенергії промислові підприємства працюватимуть з меншою потужністю, а споживачі стикатимуться з плановими відключеннями світла, особливо взимку. Також можливі нові російські обстріли енергетичної інфраструктури, що можуть погіршити ситуацію.