Урок
08.07.2024 14:00

З вересня українським школярам викладатимуть курс соціально-емоційного навчання «Уроки щастя». Про це повідомила перша леді Олена Зеленська. Вона зазначила, що цей курс є українською адаптацією американської програми Well Being, адаптованою до особливостей української дійсності.

Освітня ініціатива покликана розвинути знання та навички, які допоможуть українським дітям створити «щасливе, змістовне та плідне життя».
"Чому саме щастя? Бо курс розкриватиме найважливіші знання й навички, без яких неможливе щасливе, змістовне, плідне життя", — пояснила Зеленська.

Зокрема, у ньому йтиметься про:

уміння будувати стосунки з людьми;

творчість і вміння бути творцем свого життя;

"людинознавство" – про розуміння того, що означає бути людиною;

уміння любити, співчувати, жити гідно та бути вільним;

мудрість і те, як зростати в ній, вміння осмислювати життя та досвід;

цінності й те, як важливо знати сенси життя;

емоційну компетентність – важливість емпатії, емоційного інтелекту, щоб розуміти

емоційні потреби та почуття, як власні, так і свого оточення;

ментальне здоров’я, розуміння того, як дбати про нього.

Олена Зеленська додала, що українці живуть в часи, коли подібні навички не менш важливі, ніж знання математики чи біології.

"Особливо навички піклування про ментальне здоров'я – тому вітчизняні фахівці адаптують курс до українських реалій, адже вони, на жаль, зараз кардинально відрізняються для наших дітей", — додала перша леді.

Раніше повідомлялось, російські окупанти змушують українських дітей ексгумувати поховання.

Зазначимо, що російські окупанти втілюють стратегію "промивання мізків" серед українських дітей з метою зміни їх самоідентифікації.

Крім того, у Росії 240 млн рублів витратили школи на автомати Калашнікова. Крім того, у Росії для школярів переписали 50 років історії на вимогу російського диктатора Володимира Путіна.