Війська РФ
09.07.2024 10:19

Підрозділи ЗС РФ просуваються чотирма "язиками" у напрямку міста Покровськ Донецької області. Ворогу вдався прорив у чотирьох точках. Одна з цих точок, село Воздвиженка, — це остання перепона до логістичної траси між Покровськом та Костянтинівкою.

Про деталі боїв на сході станом на 9 липня експерти DeepState розповіли у Telegram-каналі.

Експерти позначили на карті чотири напрямки, де мають успіхи ЗС РФ — це Воздвиженка, Лозуватське, Прогрес, Новоселівка Перша. В усіх випадках на фронті утворились прориви крізь українську лінію оборони на відстань від 600 м до 1,5 км. Усі напрямки розташовані поруч під Покровськом: відстань між крайніми точками близько 11 км.

Воздвиженка — росіяни прорвались неподалік водойми, яка тягнеться по дорозі між цим селом та Новоолександрівкою. Орієнтовно ворогу вдалось пройти майже кілометр до траси Т0504 між Покровськом та Костянтинівкою. До траси — близько 5,7 км і населений пункт площею 1 кв. км, у якому до війни жило 380 людей.

Лозуватське — найбільший прорив, зафіксований експертами DeepState протягом минулої доби. Підрозділи ворога пройшли 1,57 км полями на схід від населеного пункту, у якому до війни жило 17 людей.

Прогрес — росіяни рухаються трасою Т0511 від Очеретиного. Відстань, яку вдалось пройти ворогу — близько 840 м.

Новоселівка Перша — ще один прорив у полях між Євгенівкою-Соколом та Новопрокопівським. Росіяни просунулись на відстань до 1,4 км.

Нагадаємо, на тимчасово окупованій території Херсонської області РФ реалізовує новий хитрий метод, фактично мобілізуючи місцевих чоловіків.