Енергетики
10.07.2024 14:25

Прес-служба ДТЕК повідомляє, що енергетики підключили до електромережі дитячу лікарню "Охматдит", що була знеструмлена внаслідок російської ракетної атаки, повідомили в компанії.

Зазначається, що 63 енергетиків ДТЕК разом з ДСНС розбирали завали біля зруйнованої підстанції та встановлювали нове обладнання, щоб підключити лікарню до мережі.

Енергетики

"В результаті удару ворожої ракети була повністю знищена трансформаторна підстанція, що живила світлом "Охматдит". Цілодобово, вдень та вночі наші енергетики працювали над тим, щоб якомога швидше повернути лікарні напругу. Це надзвичайно важливо, для того аби фахівці могли оцінити, яке з важливого обладнання вціліло та почати відновлення лікарні", - наголосив генеральний директор ДТЕК Київські електромережі Денис Бондар.

Нагадаємо, 8 липня російські терористи завдали масштабного ракетного удару по мирних містах України. Атака розпочалась з обстрілу Кривого Рогу та Кропивницького району. Згодом вибухи пролунали у Києві та Київській області, де спрацювала протиповітряна оборона. Загалом ворог випустив 38 ракет різних типів. Одна з них влучила в дитячу лікарню "Охматдит", завдавши значних руйнувань та поставивши під загрозу життя дітей та медичного персоналу.

У ДСНС та МВС України повідомили, що у Києві завершили аварійно-рятувальні роботи на території "Охматдиту".