Озброєння для України
11.07.2024 14:18

Міністр оборони Рустем Умєров подякував західним партнерам, які оголосили про додаткові кроки з посилення протиповітряної оборони України на Вашингтонському саміті НАТО.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони.

«Ми вдячні всім країнам, які долучились до Ініціативи негайної дії з ППО, яка зібрала понад $1 мільярд на підтримку ППО України», — заявив Рустем Умєров.

Міністр розповів, що країни Альянсу, зокрема США, Нідерланди, Німеччина, Італія та Румунія, оголосили про надання нам систем протиповітряної оборони.

Рішення включає додаткові батареї Patriot, систему SAMP-T та компоненти для їхньої роботи. Ці системи допоможуть захистити наші міста, мирних жителів і критичну інфраструктуру.

Також найближчими місяцями США та їхні союзники передадуть десятки тактичних систем ППО, як-от: NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS та Gepard, що значно підсилить нашу оборону.

«Висловлюємо окрему подяку Канаді, Норвегії, Іспанії, Великій Британії та іншим державам за надання цих систем і перехоплювачів. Ми вдячні всім країнам, які долучились до Ініціативи негайної дії з ППО, яка зібрала понад $1 мільярд на підтримку ППО України. Робота над іншими ініціативами триває. Нові анонси скоро! Це наш пріоритет», — заявив Рустем Умєров.

Нагадаємо, Сполучені Штати, Німеччина, Румунія, Італія та Нідерланди оголосили про новині кроки з посилення протиповітряної оборони України.