Генератор
11.07.2024 12:29

Через аномальну спеку в Україні зростає споживання електроенергії. У зв'язку з цим обмеження діють цілодобово, введені три і чотири черги відключень. Про це повідомляє "Укренерго".

Як зазначають в "Укренерго", температура перевищує +30 градусів, сьогоднішнє максимальне споживання на 7% перевищує аналогічний показник 10 липня.

"Тому обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. З 16:00 до 23:00 – для компенсації дефіциту енергії в системі будуть задіяні чотири черги відключень, в інші години - три черги", - попереджають українців.

Зазначимо, що російські війська здійснюють масовані атаки по Україні. Окупанти цілеспрямовано обстріляли енергооб'єкти. Через це в енергосистемі виник суттєвий дефіцит. За даними "Укренерго", було втрачено 9 ГВт виробничої потужності українських електростанцій. Така потужність дорівнює споживанню влітку в пікові години таких європейських країн як Нідерланди або Фінляндія або разом Словаччини та країн Балтії.

Нагадаємо, відома синоптикиня Наталка Діденко попереджає українців, що кульмінаційні температури ще попереду, а спека буде тривалою, тому варто підготуватися та налаштуватися.

Через відключення електроенергії зберігання продуктів може бути проблемою, особливо в спекотну погоду. Українцям дали цінні поради.

Енергетичний терор Росії призвів до віялових відключень електроенергії в Україні для промислових та побутових споживачів. Нагадаємо, за даними Міжнародного валютного фонду, ситуація має стабілізуватися до 2026 року.

Цього року, за прогнозами експертів, українці зіткнуться з дефіцитом електроенергії на рівні 10% в середньому по країні. Під час пікових навантажень цей показник може зрости до 30%, але не більше.

Зі зростанням дефіциту електроенергії промислові підприємства працюватимуть з меншою потужністю, а споживачі стикатимуться з плановими відключеннями світла, особливо взимку. Також можливі нові російські обстріли енергетичної інфраструктури, що можуть погіршити ситуацію.