Обстріл
11.07.2024 13:39

Сьогодні зранку, 11 липня, на Херсонщині, російські загарбники скинули вибухівку на рятувальників. Про це повідомляє ДСНС України.

Сталося це на території Білозерської територіальної громади, де через ворожий обстріл виникла пожежа. Під час її ліквідації окупати скинули з безпілотника вибуховий пристрій на автомобіль вогнеборців. "Рятувальники встигли зайти у безпечне місце. З особового складу ніхто не постраждав", - йдеться у повідомленні.

Загалом, протягом доби надзвичайники ліквідували 31 пожежу спричинену ворожими обстрілами: горіли житлові будинки, господарчі споруди, нежитлові будівлі, автомобілі та складські приміщення. Також ліквідовано 21 пожежу в екосистемах загальною площею 35,3 га.

ПожежаОбстріл

Зазначимо, після початку масштабного вторгнення в Україну російські війська почали застосовувати тактику обстрілу рятувальних підрозділів. Під удари потрапляють частини ДСНС у Донецькій, Харківській, Запорізькій та Херсонській областях. Окупанти також використовують тактику повторних ударів. Вони спеціально повторно атакують обстріляні кілька хвилин тому об'єкти, коли туди прибувають поліція і рятувальники.

Раніше повідомлялося, що у Гуляйполі Запорізької області окупанти цілили FPV-дроном по евакуаційному автомобілю поліції, а у Житомирській та Харківській областях загинули енергетики.