Немає світла
13.07.2024 14:11

У Міненерго розповіли про енергетичну ситуацію в Україні внаслідок ворожих обстрілів. У відомстві зазначили, що сама критична ситуація зараз у Донецькій області, там знеструмлено понад 11 тисяч споживачів.

Так, у Донецькі області через ворожі обстріли минулої доби було знеструмлено 11,2 тисячі абонентів у 9 населених пунктах. Енергетики заживили 6,6 тисячі абонентів у 5 населених пунктах. На ранок залишалися без напруги 126 населених пунктів, загалом – 84,8 тисячі абонентів.

У Запорізькій області без енергопостачання залишається 3731 споживач у 51 населеному пункті.

У Одеській області через технологічні порушення знеструмлено 860 споживачів. Тривають відновлювальні роботи.

У Сумській області за минулу добу енергетики заживили 240 абонентів у 2 населених пунктах, які знеструмлювались внаслідок бойових дій. Загалом через бойові дії без світла залишаються понад 4 тисячі абонентів у 69 населених пунктах.

У Тернопільській області, в одному з районів, під час земляних робіт пошкоджено підземний розподільний газопровід. Газопостачання призупинено для 460 побутових споживачів.

У Харківської області внаслідок бойових дій без електропостачання залишаються понад 52 тисячі споживачів.

У Херсонській області ситуація теж складна. Загалом у Херсоні залишаються без напруги 2905 абонентів, а також понад 26 тисяч абонентів - у 48 населених пунктах області.

У Чернігівської області внаслідок бойових дій залишаються знеструмленими 1,8 тисячі споживачів у 28 населених пунктах.

Нагадаємо, сьогодні, 13 липня, обмеження споживання електроенергії будуть діяти для трьох черг з 14:00 до кінця доби. Раніше планувалося, що обленерго застосовуватимуть дві черги відключень одночасно з 6:00 до 19:00.

Ми писали, що в Україні перевірять справедливість графіків відключень світла в областях. Є обґрунтовані підозри, що деякі оператори системи розподілу (обленерго) не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень. Це ретельно перевірять. За результатами буде видано відповідні приписи щодо усунення порушень з рекомендаціями щодо подальшого їх уникнення.

Відома синоптикиня Наталка Діденко попереджає українців, що кульмінаційні температури ще попереду, а спека буде тривалою, тому варто підготуватися та налаштуватися.

Енергетичний терор Росії призвів до віялових відключень електроенергії в Україні для промислових та побутових споживачів. Нагадаємо, за даними Міжнародного валютного фонду, ситуація має стабілізуватися до 2026 року.