Атака армії Ізраїлю
17.07.2024 09:38

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) атакували кілька об'єктів радикального угруповання "Хезболла", які були розташовані на півдні Лівану у трьох районах.

Про це повідомляє Telegram-канал ЦАХАЛ.

В публікації ізраїльського військового відомства зазначається, що під атаку потрапили військові структури та інфраструктура цієї організації.

Так, були атаковані:

  • військова структура "Хезболли" в районах Кфаркела і Айта-еш-Шаб на півдні Лівану.
  • інфраструктура "Хезболли" в районах Айтарун і Айта-еш-Шаб на півдні Лівану.

"Хезболла" ("Партія Аххала" або "Партія Бога", взято з Корану) є воєнізованою ліванською шиїтською організацією та політичною партією, що виступає за створення в Лівані ісламської держави. Організація проголосила своєю метою "військову відповідь на окупацію" Ізраїлем частини Лівану.

Зазначимо, що "Хезболла" визнана терористичною організацією урядами низки країн, а також Європейським союзом.

Ізраїль та Ліван не рідко обвинувачують одне одного в атаках по своїх країнах, при цьому з початком наземної операції ЦАХАЛ проти ХАМАС у Секторі Газа, бойовики "Хезболла" почали частіше обстрілювати територію Ізраїлю. Своєю чергою, в ЦАХАЛ заявляють про удари по об'єктах терористів у Лівані.

Як повідомлялося раніше, в Ізраїлі на півночі важка ситуація через численні пожежі, які виникли після масових обстрілів прикордонних територій з боку проіранського терористичного угруповання "Хезболла". Терористи навмисно обстрілюють пожежонебезпечні території, щоб викликати полум'я.