вода
17.07.2024 12:10

Графіки подачі води через відключення світла вводять в одному з міст Сумської області. Так, подачу води будуть обмежувати у частині Конотопа, повідомив мер Конотопа Артем Семеніхін у Facebook.

Він зазначив, що через відключення електроенергії воду у мікрорайонах "Житломасив", "КВРЗ" та селі Підлипне будуть подавати лише зранку та ввечері.

"У зв'язку з тим, що зараз фактично немає електропостачання у нашому місті, у двох мікрорайонах та у селі Підлипному зараз практично відсутнє водопостачання... Сьогодні у тестовому режимі, а завтра на постійній основі воду подають з 6:00 до 10:00 та з 16:00 до 22:00", - йдеться у повідомленні.

Артем Семеніхін зазначив, що воду будуть подавати за допомогою генераторів. Він сказав, що подача води генераторами дорого обійдеться, тому міська влада вирішила відмовитися від ремонту колекторів та водопроводу для забезпечення жителів водою у спеку.

Пізніше міський голова повідомив, що у Конотопі працюватимуть всі "Пункти незламності". Там містяни зможуть зарядити гаджети та скористатися інтернетом.

Раніше повідомлялося, що мешканці Полтави перекрили вулицю на знак протесту проти тривалих відключень електроенергії, які залишили їх без світла та води на кілька днів.

Раніше повідомлялося, що в Україні сталися аварійні відключення через вихід з ладу обладнання на одному з енергооб’єктів.

Зазначимо, що раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ситуація покращиться у 20 числах липня, коли завершаться ремонтні роботи на деяких об'єктах генерації, що збільшить потужність в енергосистемі.

Енергетичний терор Росії призвів до віялових відключень електроенергії в Україні для промислових та побутових споживачів. Нагадаємо, за даними Міжнародного валютного фонду, ситуація має стабілізуватися до 2026 року.

Цього року, за прогнозами експертів, українці зіткнуться з дефіцитом електроенергії на рівні 10% в середньому по країні. Під час пікових навантажень цей показник може зрости до 30%, але не більше.

Зі зростанням дефіциту електроенергії промислові підприємства працюватимуть з меншою потужністю, а споживачі стикатимуться з плановими відключеннями світла, особливо взимку. Також можливі нові російські обстріли енергетичної інфраструктури, що можуть погіршити ситуацію.