Енергетика
17.07.2024 12:19

До енергосистеми України підключено один з атомних блоків. Це сталося після планового ремонту і перевантаження ядерного палива. Про це повідомляє прес-служба Міненерго.

"Енергетики достроково закінчили плановий ремонт атомного енергоблока. Це суттєво вплине на стабільність енергосистеми в складний період", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після планового ремонту і перевантаження ядерного палива до енергосистеми підключено один з атомних блоків. Він додасть до енергосистеми 1000 МВт потужності. Це суттєво вплине на стабільність енергосистеми в складний період. Атомна генерація — основа енергетичної стабільності та незалежності України. Вона була базовою і до повномасштабного вторгнення, а особливо важлива зараз. Атомна енергетика покриває більше половини енергоспоживання. Саме завдяки атомній генерації, незважаючи на дуже складну ситуацію, у нас є світло", - пишуть у Міненерго.

Зазначається, що до початку повномасштабного вторгнення в Україні працювало 15 атомних енергоблоків, з яких зараз на підконтрольній Україні території 9 блоків (6 блоків розташовані на окупованій росіянами ЗАЕС).

Також в Укренерго повідомили, що енергетики повернули в роботу обладнання, яке вчора виходило з ладу на одному з енергооб’єктів та спричинило аварійні відключення у низці областей.

Раніше повідомлялося, що мешканці Полтави перекрили вулицю на знак протесту проти тривалих відключень електроенергії, які залишили їх без світла та води на кілька днів.

Крім того, відомо, що графіки подачі води через відключення світла вводять в одному з міст Сумської області.