Оновлення даних
17.07.2024 16:09

"Резерв+" подолав позначку в 3,4 млн оновлень. При цьому, з цих 3,4 млн - 83,5 тисяч оновлень були зроблені за кордоном. Відповідальні громадяни оновлювали дані навіть на Гаїті та в Гренландії.

Нагадаємо, згідно з новим законом про мобілізацію, всі військовозобов'язані повинні були до 16 липня оновити свої облікові дані. Після цього стартував механізм штрафів. Їх розмір - від 17 до 25,5 тисячі гривень. При цьому вони не нараховуватимуться автоматично. Процедура по кожному окремому випадку може тривати від трьох місяців до року.

Військовозобов'язані в Україні можуть оновити свої дані через додаток "Резерв+" і після 16 липня. Однак, навіть у такому випадку, штраф все ще потрібно буде сплатити. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко на Facebook.

"В "Резерв+" залишається можливість оновити дані навіть після 16 липня при першій авторизації. Для тих, хто раніше не користувався застосунком. Це дозволить отримати електронний військовий квиток і не носити з собою папірці", - повідомила вона.

Але, як зазначила заступниця міністра, відповідальність за порушення закону не зникає.

У Міноборони зазначили, що з 17 липня ЦНАПи не оновлюють військово-облікові дані. Оновити облікові дані українці зможуть тільки в ТЦК та застосунку «Резерв+».

Ті чоловіки, які не оновили свої дані, будуть викликатися за місцем їхньої останньої реєстрації.

Нагадаємо, чоловіків зупинятимуть на вулиці і, перевіряючи документи, будуть встановлювати – людина оновила дані, чи ні. Якщо не оновила, то на місці складатимуть адміністративний протокол.