Немає світла
22.07.2024 14:53

Сьогодні, 22 липня, обленерго будуть застосовувати обмеження споживання електроенергії протягом всієї доби. З 18:00 до 23:00 будуть залучені три черги відключень.

графік

Зазначається, що з 05:00 до 18:00 та з 23:00 до 24:00 діятимуть дві черги відключень.

З 18:00 до 23:00 – три черги.

"Значний дефіцит енергії в енергосистемі України – результат 8 російських масованих атак, які ворог здійснив з початку року на об’єкти енергетики. Внаслідок цього країна втратила 9 ГВт виробничої потужності українських електростанцій. Така потужність дорівнює споживанню влітку у пікові години таких європейських країн як Нідерланди, Фінляндія або разом Словаччини та країн Балтії", - інформує Укренерго.

Споживачі кожної області, які не належать до переліку об’єктів критичної інфраструктури, розділені на 6 черг (груп). Застосування обмежень до трьох черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні одночасно застосовані погодинні відключення. Якщо застосовано більше, ніж три черги графіків – обмеження розповсюджуються на більшу кількість споживачів.

"Інформацію щодо графіків відключень у кожному регіоні дивіться на сайтах обленерго або на їхніх сторінках у соцмережах", - йдеться у повідомлені.

Також в пресслужбі нагадали, що вчора уламки російського БПЛА пошкодили обладнання на високовольтному об’єкті «Укренерго» в північному регіоні. Знеструмлення споживачів не було. Тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Нагадаємо, Держенергонагляд здійснює перевірки застосування операторами системи розподілу (обленерго) графіків погодинних відключень (ГПВ) та справедливого розподілу електроенергії в областях.

Зазначимо, з 20 липня в Україні почала працювати урядова "гаряча лінія" під назвою "СТРУМ", яка надає консультації з енергетичних питань. Від сьогодні українці зможуть безкоштовно зателефонувати за номером 15-49 і отримати консультації.

Звернутися можуть як громадяни, так і бізнес. Зокрема, можна дізнатися, як посилити енергонезалежність своєї оселі або підприємства, отримати інформацію про державні фінансові програми підтримки для встановлення додаткових потужностей генерації електроенергії та інші поточні питання щодо ситуації в енергетиці. Консультації можна отримати безкоштовно та цілодобово.

Раніше повідомлялося, що мешканці Полтави перекрили вулицю на знак протесту проти тривалих відключень електроенергії, які залишили їх без світла та води на кілька днів.

Крім того, відомо, що графіки подачі води через відключення світла вводять в одному з міст Сумської області.