Окупація
22.07.2024 15:43

Росіяни агітують мешканців виїжджати на територію росії й отримувати житлові сертифікати в далеких регіонах імперії. Мотивують виїжджати нібито з міркувань безпеки, але загальна ціль виселити з регіону якнайбільше українців, пише Центр Національного Спротиву.

Зазначається, що таким чином росіяни застосовують різні методи виселення українців: від примусової депортації до фінансового заохочення. Натомість ворог завозить до ТОТ своїх спеціалістів, які є більш лояльними до кремля, чим змінює демографічний склад населення.

Центр національного спротиву закликає повідомляти про розміщення ворога аби пришвидшити деокупацію регіону. Надіслати інформацію можна за посиланням. Анонімність звернень гарантована.

Раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованих територіях росіяни розширюють програму русифікації місцевого населення. Тут змушують осіб з інвалідністю міняти документи, які підтверджують обмежені фізичні можливості, на російські.

Нагадаємо, з окупації вдалося повернути ще 12 українських діток. Діти разом зі своїми рідними проживали на ТОТ – у Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. На щастя, нині вони вже на підконтрольній Україні території. Кожна родина по-своєму переживала безлад, який чинить окупаційна «влада».

Родини розповідають, як їм примусово нав’язували брати російські паспорти, адже без «нових документів» громадяни безправні і не могли користуватися жодними соціальними гарантіями чи медичною допомогою. Лікарі не приймають навіть дітей із вродженими вадами, яким потрібен ретельний догляд. Однак батькам пропонують відправити дітей на «реабілітацію», яка часто є депортацією чи примусовим переміщенням