Дія
23.07.2024 10:59

Відтепер військовозобов’язані українці можуть дізнатися про штрафи за несвоєчасне оновлення військово-облікових даних через додаток “Дія”.

Представник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін пояснив, що штрафи за адміністративні правопорушення, пов’язані з несвоєчасним оновленням військово-облікових даних, тепер можна буде отримати через додаток “Дія”. Однак, це не означає, що штрафи будуть автоматичними. Процедура їх накладення може зайняти від трьох місяців до року і включає складання протоколів та винесення постанов.

Це нововведення стосується всіх військовозобов’язаних громадян України, які не оновили свої військово-облікові дані вчасно, і тепер за невиконання цієї вимоги передбачені штрафи.

Дмитро Лазуткін запевнив, що працівники ТЦК та СП більше не будуть затримувати на вулицях військовозобов’язаних, які вчасно оновили свої дані. Якщо людина виконала вимоги закону, її місце проживання відоме, і немає потреби затримувати її для уточнення інформації.

Якщо ви вже оновили свої дані, вам не варто хвилюватися щодо можливих затримань на вулицях.

Якщо ж ви все-таки отримали повідомлення про штраф через “Дію”, не панікуйте. Ознайомтеся з постановою, і, якщо вважаєте, що штраф несправедливий, ви маєте право оскаржити його в установленому порядку.

Нагадаємо, у застосунку "Дія" з'явилася послуга бронювання працівників керівниками критично важливих підприємств та підприємств, що забезпечують потреби Сил оборони. Підтвердити своє бронювання можна буде в "Резерв+", але юристи запевняють, що такий застосунок не має законної сили.