Втрати армії РФ
25.07.2024 11:59

Збройні сили України на Курахівському напрямку на Донеччині відбили один з найбільших штурмів російських терористів за весь час повномасштабної війни. Терористи кинули у бій понад десяток танків, майже півсотні БМП та навіть один свій дорогоцінний "Термінатор".

Про це повідомила пресслужба 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади.

Військові цього українського підрозділу зупинили та відкинули російський "зерграш".

"Армія окупантів одночасно застосувала 11 танків, 45 бойових броньованих машин з десантом та 1 бойову машину підтримки танків "Термінатор". Атакували росіяни та на мотоциклах — виїхало 12 "гонщиків", – сказано у повідомленні.

Російські військові кинулися в атаку на світанку кількома колонами з кількох напрямків. Проте аеророзвідка бригади виявила підрозділи терористів далеко на підступах до українських позицій. Після цього почався погром російських колон: спочатку по ним відпрацювала артилерія. Потім вдарили оператори ударних дронів, протитанкісти, техніка почала підриватися на мінних загородженнях. Після підбиття перших бронемашин та танків інші розвернулися та почали тікати, кинувши напризволяще власну піхоту – її потім добили скидами пілоти з дронів.

"У підсумку бою наші десантники підбили 6 танків та 7 ББМ з піхотою. Спалили усі 12 мотобайків. Росіяни зазнали шалених втрат у живій силі: 40 росіяни — знищено, ще 37 — поранено", – зазначили у бригаді.

Як ровідомлялося, якщо Росія продовжить свій наступ в Україні такими ж темпами, як і раніше, окупантам може знадобитися ще п’ять років, щоб виконати мінімальну мету: повністю підкорити Донецьку та Луганську області на сході, а також Херсонську та Запорізьку на півдні.