Оборонні технології
26.07.2024 16:17

Україні потрібно більше спеціалістів з defense-tech, повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграм.

"Оборонні технології — одна з найперспективніших та найзатребуваніших галузей в Україні. Зараз у фокусі — посилення обороноздатності країни, тому фахівці з цього напряму точно знайдуть високооплачувану роботу. 31 липня завершується приймання заявок на вступ у НАУ, перший defense-tech університет в Україні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у січні почалася реорганізація ЗВО — за пів року неефективний університет, який не виробив жодного дрона під час війни, трансформувався в інноваційний хаб та інкубатор для розробників оборонних технологій.

В університеті представлено 50+ спеціальностей різного профілю за 4 напрямами:
— HighTec
— авіація
— людські взаємодії
— відновлення та розвиток

Студенти вивчатимуть ІТ, штучний інтелект, вироблятимуть дрони та знаходитимуть інноваційні рішення, а програми з комунікацій і маркетингу допоможуть навчитися пітчити проєкти та знаходити інвесторів.

"Університет обладнано унікальною 5G-лабораторією, аеродинамічною трубою, барокамерами, інженерним центром DHUB. Також ЗВО контактує з провідними виробниками дронів, тому студенти можуть набути практичного досвіду та поспілкуватися з фахівцями. Вибирайте defense-tech — посилюйте обороноздатність країни. Деталі щодо вступу — за посиланням", - зазначив Федоров.

Раніше повідомлялося, що в українських школах з’являться «Уроки щастя».