Доповідь
17.08.2024 14:22

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський поінформував президента Володимира Зеленського про стан справ на фронті, а також розповів про операцію Сил оборони в Курській області. Про це повідомляє йдеться у Telegram-канал Зеленського.

Перша тема доповіді - ситуація на Донбасі, а саме на Торецькому та Покровському напрямках. Українські воїни та підрозділи роблять усе для знищення окупанта та відбиття десятків російських штурмів на добу.

Друга тема - Курська операція. Сирський доповів про зміцнення позицій українських сил у Курській області та розширення стабілізованої території.

"На сьогоднішній ранок є поповнення обмінного фонду для нашої держави. Дякую всім солдатам і командирам, які беруть російських військових у полон і цим наближають звільнення наших воїнів та цивільних, які утримуються Росією", - заявив Володимир Зеленський.

Також Сирський та Зеленський обговорили постачання зброї. Йде робота над новими пакетами підтримки для держави від партнерів, визначаються пріоритетні напрямки.

"Головне - обмеження російського наступального потенціалу і наша далекобійність. Готуємо відповідні доручення українським дипломатам", - зазначив глава держави.

Зазначимо, триває операція в Курській області - наші воїни успішно просуваються вперед. Російські військовослужбовці, обираючи життя, продовжують здаватися у полон.

Нагадаємо, Україна планує відкрити у Курській області гуманітарні коридори для евакуації цивільних. Як у бік РФ, так і в бік своєї території. Можливо, росіян вивозитимуть до міста Суми.