Курська область
21.08.2024 10:59

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що дії України на території Курської області РФ демонструють її відповідальність як держави.

Про це він розповів під час Конгресу місцевих та регіональних влад у Кропивницькому.

"Ми не встановлювали окупаційної влади на цих територіях. Там діє військова комендатура, яка забезпечує населення гуманітарною допомогою та ліками. Це передбачено Женевськими конвенціями. Це не спроба виглядати добрими, а свідчення нашої державної відповідальності. Україна дотримується підписаних міжнародних угод", – зазначив міністр.

Він також додав, що українські військові передають свої запити, а поліцейські та ДСНС забезпечують людей усім необхідним.

"90% людей на цих територіях – це особи віком 60+. Є онкохворі та хворі на цукровий діабет, які потребують ліків. Ми не можемо залишити їх помирати, тому така робота є необхідною. Військова комендатура забезпечує життєдіяльність тих регіонів, де триває оборонна операція", – підкреслив Клименко.

З початку операції в Курській області ЗСУ взяли під контроль понад 90 населених пунктів на території країни-агресора, загальною площею більше 1250 квадратних кілометрів.

Інститут вивчення війни зазначає, що українські війська продовжують досягати успіхів, хоч і не такими швидкими темпами, як раніше.

Нещодавно з'явилася інформація, що Сили оборони розгромили російських морпіхів у Коренівському районі біля населеного пункту Каучук.

Нагадаємо, підрозділи ЗС РФ просуваються на Покровському напрямку, на одній з ділянок впритул наблизившись до траси, яка прямує від Карлівки до Покровська. Тривають бої в Нью-Йорку на Торецькому напрямку.